Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Yves Jarvis: The Zug

2022.07.11.

Psych-folkos, néhol jazzes, r&b-s hálószoba-pop Montreálból, a 25 éves Jean-Sébastien Audet alteregójától, aki pár éve már Yves Jarvis néven adja ki lemezeit. 2020-as lemezén (Sundry Rock Song Stock) akad pár számomra kedves nóta (lásd a két klipet alul), tavalyi Banned című albuma viszont nem volt igazán meggyőző.
A tavasz végén kijött The Zug viszont tele van "elcseszett" barkács-slágerrel (már ha az első két számot átugorjuk), néha egészen olyan, mint egy Ween-bootleg. Egyszerre békés és meleg, mint a borító szivárványa, valamint nyugtalanító, mint a nyakkendős hősünk mögötti harci jet. Vagy akár szelíden-ijesztős, mint az albumhoz készült vigyorgós-vasalós promókép.

Különben a Zug (a Zugzwang rövidítése) németül azt jelenti a sakkban, amikor a játékos arra kényszerül, hogy saját maga számára tegyen kedvezőtlen lépést. "Ez egy olyan helyzet, amely a konzekvenciák ellenére cselekevésre kényszerít, muszáj előre tekints. Úgy gondolok rá, mint a fejlődés katalizátorára, amit a repülő jelképez. (Különben a repülőgépek megszállottja vagyok.) Később tudtam meg, hogy Zug egyébként egy konkrét hely Svájcban, s ez az ország az egyik kedvencem. Minden egybecseng tehát." (Yves Jarvis)

Két klip az előző lemezről.

Címkék: 
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram