Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Wovenhand: Silver Sash

2022.02.04.

Mit is mondanak ilyenkor? Megvan: megérte kivárni. Hat éve jött ki az ezt megelőző Wovenhand album, és már az is más volt hangvételében, mint az életmű nagyja, vagyis az út az alt-countrytól a színházi zenéken át a rockig, meg vissza a gyökerekig ívelt, hogy a zajos és szénfeketén csillogó noise-rock mostanra úgy álljon be irányzékként, hogy zsánercöveket mégse lehessen leverni a környékére. Közel négy évig készült ez az anyag, ebbe nyilván bejátszottak az ismert körülmények is, és David Eugene Edwards most először osztotta meg gyakorlatilag teljes egészében a dalszerzés minden terhét és gyönyörét újkori szerzőtársával, Chuck French gitárossal, aki így összegzi a munkát:

„A zenét a denveri házamban rögzítettük kedves barátunk, Jason Begin segítségével. Minden otthon készült, sok elektronikát bevonva, majd a járvány idején kevertük meg, hátul a falnál. David a három háztömbnyire lévő saját kérójában vette fel az énekhangot. A számítógépemen egy rakás zeném lapult különböző korokból különféle létállapotokban, csináltam belőlük egy playlistet Davidnek, amit aztán apránként faltunk fel. Pár dolgot persze kiselejteztünk, de a legtöbbet felhasználtuk.”

Előállhatnék valami konklúzióval, tényszerűvel, a megszólalástól a dalok szerkezetéig és a dallamokig, kitérve a lelki benyomásokra, ésatöbbi, de minden ilyesmi csak megbontaná az élményt, így maradjunk a lényegnél: remekmű.

Címkék: 

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram