Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Warhaus: Ha Ha Heartbreak

2022.11.11.

A Warhaus harmadik albumát öt évvel az előző után bírta Maarten Devoldere összehozni hosszantartó érzelmi hurkok után, és bár maga a dalszerzési folyamat nem tartott eddig, elvolt közben a belga indie-pop csúcsán trónoló Balthazar projekt munkálataival, ehhez az új Warhaushoz pár hétre átköltözött egy palermói szállodába egy szál gitárral, és ott ki is jött belőle egy egész albumnyi új dal.

A Warhaus világának körülírásához felemlegetésre került anno Leonard Cohen, Tom Waits és Serge Gainsbourg is, maga Maarten viszont csak egyszerű popzenének tartja. Elég azonban csak egyetlen nótáját meghallgatni, hogy egyértelmű legyen: sokkal komplikáltabb a dolog ennél, bele van sűrítve a teljes poptörténet esszenciája, és legyenek bár a legandalítóbbnak tűnő, finoman szőtten melankolikusak a dalok, minden kanyarban történik valami váratlan húzás, billentyűs, orkesztrális vagy ütőhangszeres betét, ami tovább árnyalja a hangulatot. Meg voltam győződve a második album rockandrollosabb kicsengése után, hogy annál tovább nem lehet majd jutni azon az úton, és nagyjából így is lett, mert a következő elágazásnál az ösvény, amin Maarten elindult, egy másfajta üdvözüléshez vezetett. Talán már nem olyan korai azt mondani, hogy ezzel meglett számomra az év poplemeze.

Címkék: 

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram