Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Vapors of Morphine: Fear & Fantasy

2021.10.25.

Ha megvan, hogy mi is volt anno a Morphine, azzal az összetéveszthetetlen és utánozhatatlan poroszkáló, bluesos tempójával és mélybíbor tónusával, az elektromos baritonszaxofonnal, valamint Mark Sandman melankolikus énekével és kéthúros basszusával, akkor talán az is, hogy Mark halála tényleg nagy űrt hagyott maga után az alterock színtéren. Később, úgy 2009 táján a két másik tag, Dana Colley (bariton szaxofon) és Jerome Deupree (dobok) beszervezték New Orleans-i blues gitáros/énekes barátjukat, Jeremy Lyonst, hogy felvegyenek pár megemlékező dalt, de aztán együtt maradtak ebben a felállásban, mert a dolog működőképesnek bizonyult. Volt már 2016-ban egy saját kiadású lemez, és most kijött egy profibban rögzített anyag Fear & Fantasy címmel. A sound nem tér el sokban a korábbiaktól, és a dalok hangszerelése, dallamvezetése sem, viszont szerencsére még sincs szó sem bőrlehúzásról, sem pedig valaminek a kiárusításáról. Maradt tehát a blues ihletettség, de még több a folk áthallás, a végsőkig meglassított rockandroll feeling pedig szinte odacövekeli az embert a dalokhoz. Ha nem lenne szentségtörés, azt mondanám, hogy ez az egyik legjobb Morphine lemez.

Igazi klip nem készült még hozzá, itt van azért egy akusztikus élő felvétel és egy állóképes mintavétel a lentebb belinkelt album-streaming elé.

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2024
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram