Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Tindersticks: Both Sides of the Blade

2022.01.24.

A 30 éve működő angol zenekar mára elég messze keveredett az alternatív rock-skatulyától, utóbbi lemezeik egyre merészebb és tartalmasabb utazásokkal kecsegtetnek. Stuart A. Staples, a zenekar alapító énekes-gitárosa mondta egy közelmúltbeli interjúban, hogy a 'distractions' című lemezükkel a legellentmondásosabb, kétértelműbb, absztraktabb CD-jüket készítették el. A 2019-es No Treasure But Hope erősen narratív jellegével ellentétben a 2021-es album kevésbé szól a hangról, mint a szöveget hordozó eszközről. "Nem elmesélni akarok egy történetet, a sztori az éppen most történés maga, ez más nézőpont."
De végül is egykutya, hogy elbeszélős vagy inkább textúrás az ének megközelítése, meg hogy a zenekarvezető mennyire nem tartja magát költőnek, részemről kevés ennyire poétikus muzsikával találkozok mostanság. Rögtön a Tindersticks zenéjét például elég impozánsan jellemzi Staples: "A valóság egyféle felfüggesztésére törekszünk, melynek révén belépsz egy térbe, ahol megpróbálhatsz kalandra lelni és szabad lenni."
Past Imperfect : The Best of Tindersticks ’92 - ‘21’ címmel márciusban jelenik meg egy válogatás, az alábbi tükörbe nézős-single egyrészt ezen található, másrészt a francia rendezőnő, Claire Denis februárban bemutatásra kerülő filmjében lesz hallható. (Címe: Avec amour et acharnament, főszereplő: Juliette Binoche.)

To understand, the choices made
To be falling down both sides
The sun is cold, its likes unfair
And I'm falling down both sides

And I heed that song
Of throe or love
And I'm falling down both sides

And all I have
It slips right through
And all I have
I threw, I threw

Then I hear that song
Of throe or love
And I hear that song
And I run and run

And walk that line blind
Try to do what's right
But I'm falling down both sides

Feel your way
This is no place that you know
To be falling down both sides of the blade
Falling down both sides

To understand, the choices made
'Cause I'm falling down both sides
I'm sliding down both sides
Of the blade


Klipek és koncerfelvételek vegyesen az elmúlt pár évből.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram