Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Tímár Sára - Weöres Sándor: Talizmán

2021.11.03.

Tímár Sára, aki kivételes tehetségével, karakteres hangjával és mély beleérző képességével a jelenkori nép- és világzenei élet egyik legeslegjobb énekesnője, most egy szépséges Weöres Sándor feldolgozással lepett meg bennünket; a születés és elmúlás tematika az éves ünnepkör e pontján felettébb aktuális. Sára így kommentálja a dalt közösségi oldalán: „Egy vers amely játszik a képzelettel. Weöres Sándor Talizmán című költeménye a teljesség megéléséről szól, és arról az örömüzenetről, hogy a testi halállal nem ér véget az élet. Csak egy olyan költő írhat így, aki minden árnyalatát képes megmutatni úgy a szeretetnek mint a művészetnek. A költemény azt az álcát ölti, mintha az egész egy kis egyszerű szójáték lenne, de ha igazán elmélyedünk benne láthatjuk, azt üzeni, hogy merjünk a jelenben élni, megállni és a lényegesre figyelni. Megtaláltam benne az örök körforgás csapdáját is. Egy ilyen egyszerűnek tűnő költeményben számomra bravúros.”

A Minek nevezzelek című debütálásáról mi pedig ezt írtuk a Lángoló 2018-as év végi összesítőjébe: „Ritka öröm az olyan színtiszta népzene, ami a hagyományhoz való ragaszkodás, és az abban való megmerülés mellett individuális-modern keretek közt is dekódolhatóvá válik. Tímár Sára művészete ilyen: lélek-tiszta finomságú, ám drámai mélységektől sem riadó nagyszerű utazás, ami közben éppolyan élmény a néplélek mélyrétegeibe nézni, mint vállalni mindannak személyes vonatkozásait. Az utóbbi idők egyik legeslegjobb debütálása.”

A kezdő dal a lemezről:

Szólóban:

Várnai Dániel gitárossal közösen:

A Sebő együttessel:

Dal a Református Hálaének népzenével című lemezéről:

A Dalindával:

És egy teljes koncertanyag a zenekarával:

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram