Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

The Walkabouts: Travels in the Dustland

2022.02.08.

Az amerikai folk-alapú rockandrollbandák egyik legeslegjobbja, a 84-ben alakult seattle-i Walkabouts is a Sub Popnál kezdte, de kilógtak rendesen a grunge-sorból. A múlt idő nyilvánvaló, Chris Eckman, az együttes motorja, dalszerzője, énekes-gitárosa régóta Szlovéniában él, el van foglalva aktuális projektjeivel, például ő igazgatja a nemzetközileg legfontosabbnak tartott Glitterbeat nevű világzenei kiadót is. A Walkabouts 2005-ben adta ki a karcos Acetylene-t, amit sokáig hattyúdalnak gondoltak ők maguk is, rá pár évre pedig egy dupla válogatással még rá is erősítettek erre (a best of összeállítás mellett hasonszőrű bandák dolgozták fel rajta kedvenc Walkabouts-dalaikat).

Christ mégsem hagyta nyugodni a dolog, hazalátogatott a tízes évek elején, és kiderült, hogy volt még némi szusz a régi társakban, így összeraktak egy olyan albumot, ami a legjobbjaik mellé sorolható. Azon kívül, hogy az énekestárs, Carla sem vesztette el a hangját, a Travels In The Dustland-tól dalokban és hangszerelésben is mindent megkapunk, amit igazán szeretünk tőlük: gazdagon rétegzett muzsikát, folyam-mély sodrást, melódiaközpontú pszichedéliát, frenetikus hangszeres játékot, és szerencsére az a nyughatatlanság sincs sehol, amit kifejezetten nem bírtam az előző lemezen. A csúcson hagyták abba 2012-ben. (Glitterhouse Records)

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram