Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

The Monochrome Set: Allhallowtide

2022.05.10.

Az angol post punk/new wave The Monochrome Set első körben 1978-85 közt létezett, majd újrázott egyet a kilencvenes években, harmadjára pedig 2008-tól, és ez a szakasz tart még ma is. Így adódik a kérdés, mit érdemes elmondani róluk egy rövid bejegyzésben, ami egyszerre általános és a mostani inkarnációjukra is érvényes jellemzés? Talán ezt: jó dalokat írni mindegyik korszakukban képesek voltak, és az albumaik egészére sem lehetett sosem panasz, ennyit tehát az eddigiekről; viszont ez az Allhallowtide című új az eddigi legeslegjobb (és még akkor is, ha nyilván az előző után is ugyanezt gondoltam), úgy simogatja ilyesféléken felnőtt suhanckori (vagy tán egyenesen gyermeki?) énemet, hogy a mai is belesajdul. Végül is mi lehet jobb annál, ami összeköt önmagammal? Ráadásul a világidőt semmibe véve.

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram