Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Still More Voice mix 2

2021.07.21.
Watchhouse (Photo: Shervin Lainez)

Nyolc előadótól két-két dal, zömében énekes-dalszerzők művei.

  1. Dekker - Az amerikai énekes, Brookln Dekker nekem a 2020-as év egyik nagy felfedezettje, a Slow Reveal album favorit nótája mellett az új single is elsőrangú folk-disco.
  2. Balthazar - Belga indie pop/rock zenekar, az egykori slágergyáros Warhaus-énekessel. A 2019-es Fever album groove-jait is nagyon bírtam, az új lemez (Sand) "kifehéredett" minimál-soulját még jobban.
  3. Kings of Convenience - Az indie folk-pop hajdani norvég sztárzenekara 12 év után negyedik albumát (Peace or Love) adta ki.
  4. Watchhouse - Az általam hőn szeretett amerikai Mandolin Orange folkduó új néven fut, ugyanolyan fantasztikus, mint az elődje, zeneileg némi hangsúlyeltolódással az 'americana' felé.
  5. José González - A kultikus státuszú svéd singer-songwriter 2003 óta mindössze három sorlemezt adott ki, a legutolsót hat éve. Ez itt két, az új albumot beharangozó pihenős-poétikus kislemez.
  6. Sierra Ferrell - A tetkós-piercinges "nyers-country" elragadó üdvöskéje, totál rá vagyok gyógyulva két éve (lásd a Live szekció alatti gyűjteményt).
    A nagylemez (Long Time Coming) polírozós produceri ügyködései viszont nem mindig a kedvemre valók.
  7. Justin Sullivan - Ki gondolta volna, hogy egy őskövület rockbanda, a New Model Army frontemberének szólólemeze (Surrounded) lesz számomra az év egyik nagy meglepetése? Csendesen megcsillan a festői fény a foghíjas bárd ezüst implantátumán.
  8. Bonnie 'Prince' Billy, Broeder Dieleman - Egy amerikai és egy holland singer-songwriter, 2015-ben már kooperáltak egy isteneset (Gloria). Ez a két új BPB-nóta pedig megint csak hozza a hozhatatlant, a hosszasan kibontakozó titkot, amit idestova 22 éve (az I See a Darkness album óta) fejtegetek.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram