Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Swans: Omniscience

2023.05.01.

Már „a kanyarban van” a 17. Swans-album – The Beggar címmel (megjelenés: 2023 június 23). A lemez turnéja sajnos ezúttal elkerül minket (még Bécsbe se jönnek el). Addig is, míg megjelenik az új lemez, vegyünk elő egy régebbit.
Legyen ez most az Omniscience, egy koncertlemez 1992-ből. Nem én vagyok a koncertlemezek legnagyobb rajongója, ez viszont egy nagyon is jól sikerült darab. Ez már ugye a letisztult Swans-éra: nagyívű, emelkedett, gazdagon hangszerelt, telt hangzással bíró himnikus jellegű dalok, melyekben továbbra is ott van az az erő (külön tekintettel a dobra és a basszusra), ami a korai, brutális Swanst jellemezte. Ezek a dalok már nem „büntetetnek”, nem taglóznak le, ellenben ugyanolyan „mindentudással” bírnak, mint akár a Cop, a Holy Money, a Greed vagy a Children of God című lemezeken hallhatóak. A világkörüli turnén a két „nyulas” lemez (White Light From The Mouth Of Infinity, 1991; Love Of Life, 1992) dalaiból játszottak. A lemez illusztrátora a két említett lemez borítójáért felelős Deryk Thomas volt, aki ezúttal is kitett magáért. A kísérőfüzetben újabb 13 darab meghökkentő grafikát láthatunk.

Bejegyzés: Vizler Tibor

Címkék: 
Megosztás

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2024
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram