Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Super Parquet: Couteau/Haute Forme

2022.08.10.

A francia Super Parquet rátalált arra a jól körülírható zsánerre, amivel bár sokan próbálkoznak, de ilyen egészséges és elementáris erővel, és tényleg egyedi módon megvalósítva csak keveseknek sikerül: ez a hangzástér és zeneiség a trance partik és a falusi-, sőt sámán-gyógyítói folk közötti aranymetszésre lett kalibrálva. Vagy nagyon tudatosak, vagy a művészi vénájuk ilyen erős, de azt érezni egyszerre táncos és a szertartások emelkedett hangulatát is megidéző muzsikájuk közben, hogy semmiféle arányeltolásra nincs már szükségük. A lüktető és vibráló elektronika a dudával, bendzsóval és beazonosíthatatlan helyi akusztikus hangszerekkel megnyugtató és felajzó egységbe olvadt, így az a kettősség, ami minden tekintetben jellemző rájuk, üdvözítően működőképes. A négy muzsikus (kettő az akusztikus hangszerekkel, kettő pedig az elektronikával babrál) 2012 óta turnézik rendszeresen, és talán nem túloznak a beszámolók, hogy a közönség nem igazán szeret lejönni a tánctérről a minden esetben beszippantó előadásokat követően.

https://superparquet.bandcamp.com/album/couteau-haute-forme

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram