Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Springtime: The Viaduct Love Suicide

2021.10.25.

A Springtime egy friss ausztrál trió, tulajdonképpen egy supergroup, mégha előszörre három homeless ad hoc zenekarának is tűnik. De nem, az énekes-gitáros Gareth Liddiard (The Drones/ Tropical Fuck Storm), a dobos Jim White (Dirty Three/Xylouris White) és a zongorista Chris Abrahams (The Necks) mind tisztes, kvázi avantgárd mezsgyéjű zenei múlttal bíró figurák. A nagylemez később várható, egyelőre az alábbi lamentálós ballada és egy kísérleti horror-rock érhető el.

Bónuszként arra gondoltam, talán érdekes lehet, honnan verbúválódtak össze ezek az arcok, mivel annyira másnak vélném zenei hátterüket.

Jim White az egykori Dirty Three zenekar (Warren Elllis, Nick Cave állandó szerzőtársának bandája) dobosa, az elmúlt években a Xylouris White nevű, leginkább görög-világzenés, lantos-rockos, kecskén-kocsikázós duóban jeleskedett.

Chris Abrahams bizonyosan Ausztrália legnevesebb improvizatív jazz zenekarában zongorázik immár 34 éve. (Jazz vonalról elég jól ismerem őket, a menedzserük egy elvarázsolt tündér egy idősebb hölgy képében, évek óta jó barátunk.)

Gareth Liddiard "beteg" electro-noise-funk-rockja pedig emígy mutat Tropical Fuck Storm nevű zenekarával:

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram