Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Siouxsie & The Banshees:  Superstition

2023.06.07.

Most, hogy tizensok év után Siouxsie újra turnézik, ideje volt szétnézni a diszkográfiájában: hetek óta benne vagyok nyakig, áthallgatom a lemezeket, nézem a klipeket, koncertfelvételeket, interjúkat. Először valamelyik korábbi nagylemezre gondoltam múltidézésként, a 81-es Jujura, vagy a 86-os Tinderboxra, de aztán valahogy mégsem ezeknél maradtam. A 91-es Superstition című tízedik Banshees album akkortájt poposabbnak minősült a korábbiakhoz képest, és maga Siouxsie sem volt egészen elégedett a produceri munkával, túlzottan jólfésültnek tartotta a sok számítógépes vezérlés miatt, Steven Severin basszgitáros viszont, aki a zenekaron belül egyébként nyakig benne volt mindvégig a produceri és zeneszerzési dolgokban is, kifejezetten bírta Stephen Hague munkamódszerét, azazhogy a legnagyszerűbbnek tűnő pillanatokig kell csiszolni mindent.

Idővel bizonyos dolgok persze elvesztik élüket, összeérnek, elmosódnak a korábban határozottabbnak érzett kontúrok, és csak a lényeg marad: a jó dal. Persze szó nincs kereskedelmi popról, mainstream üzleti kidekázásról, a Superstition egy remek bandát, sőt, a világ egyik legjobbját, és ezen belül is egy kivételes dalszerző énekesnőt menekített ki az univerzum számára. Ragyogó állócsillag az őrült kavarodásban.

Oké, itt a Tinderbox is:

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2024
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram