Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Romengo & Mónika Lakatos: Folk utca

2022.01.23.

A Romengo a Folk utcával visszatért a főcsapásra, miután Lakatos Mónika hallgatókat sorjázó lemezét lekísérte néhány éve, és új utakra is engedte a Cigány Hangokkal, most újfent a Romengo klasszikus, ám minden ízében felfrissített oláh-cigány zenéjének örülhetünk. Van itt pörgés, lélek-mély hallgató, édes-bús dallamok, leheletfinom ívben hajlított tempók, erdélyi zsidó népdalfeldolgozás, valamint formai vonatkozásaiban is hasonlóan tudatos: a hangszerelések az adott dal karaktereihez igazodnak, így újra megerősíthetjük, hogy a Romengo vitathatatlanul zsinórmérték a hazai cigányzenében. De amiért a legszerethetőbbek számomra: árad belőlük a feltétlen odaadás és a saját világukkal való harmonikus együttélés öröme. És pont ettől válik művészi szintűvé, hogy egyszerre lát és láttat.

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram