Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Ritmikus Kerék (Rhythmic Wheel) 1001.

2021.07.01.
Mark Lanegan

Amikor ezt az 1001. Civil Rádiós műsoromat szerkesztettem, már tudtam, hogy még kettő lesz és roló. Nem a Civil netre költözése miatt hagytam abba, egyszerűen belefáradtam a közel húsz évnyi, heti válogatásokkal való intenzív foglalatosság (egyébként önként vállalt) kényszerébe, és el is akartam távolodni az egésztől. Persze mindez nem árnyékolta be a mixelés óráit még ekkor sem: amikor a nyitószám bekerül a szerkesztőprogramba, az úgyis beindítja a folyamatot. És gyakran felülírja az előzetes koncepciókat is.

A Ritmikus Kerék (valamikor még visszatérünk rá, hogy miért ez a címe) alapkoncepciója az volt, hogy a nagy popzenei univerzumból kicsippentek ezt-azt, aminek aztán, ha ügyesen kalibrálom, saját íve és története lesz. Mondanám, hogy műfaji megkötések nélküli a merítés, de ebből csak annyi igaz, hogy rendre kedvenc zsánereimen belül maradok.

Szóval ez az 1001-ik kicsit best of lett: folkos gitárzenék, indie beat, némi pszichedélia, dub és trubadúr rockandroll az aranymetszés. Felütésnek mindenképpen a rádiós évek végéről keresgéltem.

The show (Ritmikus Kerék - Rhythmic Wheel) was broadcast on Budapest's Civil Radio in 2019.

01, AN: Olawell
02, JAY-JAY JOHANSON: Smoke
03, KIRSTY MCGEE AND THE HOBOPOP COLLECTIVE: Raven's Eyes
04, MARRY WATERSON AND EMILY BARKER: Little Hits of Dopamine
05, HEXVESSEL: Changeling
06, THE BREATH: Trip The Switch
07, THE SATRANGE: Lonesome Rider
08, THE QUALITONS: Fading
09, THE GROWLERS: Long Hot Night (Halfway to Certain)
10, BROR GUNNAR JANSSON: Machine
11, MARK LANEGAN: Night Flight To Kabul
12, HUGO RACE FATALISTS: Altered States
13, EILEN JEWELL: Beat The Drum
14, FEDERALE: No Justice

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

2 comments on “Ritmikus Kerék (Rhythmic Wheel) 1001.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram