Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Puuluup: Viimane Suusataja

2023.08.28.

Mivel nem lehet meglenni némi avantgárdabb kamarapop nélkül, most ezt a szerepet a felettébb szórakoztató és minimalizmusa ellenére sűrű zeneiséget hordozó, Puuluup nevű észt duóra oszthatjuk ki. Hogy milyen jól járunk velük, ahhoz már annyi is elég, hogy néhány stichnyi finoman odapöckölt elektronikus effektezésen (azaz loopoláson) és egymásra rímeltetett éneklésen kívül mindkét tag a talharpa (vagy: hiiu kannel) nevű kézre álló kis farokszőr hárfát húzza-vonja, hogy az egészből végül, minden ellenkezőnek tűnő érv dacára, kikeveredjen az utóbbi idők egyik legelszálltabb akusztikus etno dream-popja. „ Az ihletet gyakran merítjük a vormsi leikekből, a finn jouhikko repertoárból, a száhel bluesból, a csasztuskákból és a világ zenei hagyományainak egyéb elemeiből. Hasonlóan fontosak mindenféle véletlenszerű inspirációs források is: váratlan részletek lengyel tévésorozatokból, a régi észt punk, és a Vormsi-szigeti édeskenyér.”

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram