Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Psychic TV: Those Who Do Not

2023.03.31.

Genesis P-Orridge jelentőségéről, életművéről és a Throbbing Gristle utáni, élethosszig tartó és számos kísérleti/elektronikus/pszichedelikus/tánczenei zsánert megalapozó és felújító Psychic TV-ről még címszavakban is túl hosszú lenne megemlékezni, ezért elégedjünk meg annyival, ami a belinkelt Bandcamp oldalon olvasható az egyik legfontosabb PTV album felújításának apropóján.

Anno a Live In Reykjavik LP volt meg nekem ebből, ami nem a teljes 1983 novemberi reykjaviki koncertet tartalmazta, de egy másik, hosszabb verzió 1996-ban CD-n már kijött belőle a fenti címmel. Az egész anyagot most aprólékos munkával újramasterelték és a számsorrendet is helyreállították, így a lehető legjobb formájában hallgatható meg (vagy újra) ez az alaplemez, amiben a különböző indusztriális elemek olyan mélyre hangolt és láttató ambient textúrákra épülnek, amikre már nem is emlékeztem. A PTV ekkor volt talán a legerősebb felállásában, de azért akad még a terjedelmes diszkográfiában több fontos lemez, lennének még ötleteim néhány újrakalibrálásra.

Bandcamp verzió:

https://coldspring.bandcamp.com/album/those-who-do-not-csr323cd-lp?fbclid=IwAR0w9kM7cFe667Q0I8NvsiOEmZDVHewBHYA60Uz_1At3sEFo6JqrpYooaj4

A teljes album Youtube verziója:

Spotify megjelenés:

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram