Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

PJ Harvey: I Inside the Old Year Dying

2023.09.11.

PJ Harvey tizedik stúdióalbuma hét év szünet után jelent meg a korábbi brit listavezető The Hope Six Demolition Project után. A brit énekes-dalszerző az Orlam című, könyvhosszúságú verséből adaptált dalait régi alkotótársaival, John Parish-sel és Flooddal közösen rögzítette, hol akusztikus-folkos, hol minimál-elektronikus-groove-os hangzásvilággal.
A lemez messze nem lineáris "története" még az angol anyanyelvűeknek is feladja a leckét, Dorset megye archaikus dialektusa számos nehezen kifürkészhető szót tartalmaz.
Zörejek, terepfelvételek, hallucinációs álomvilág, bibliai képek és Shakespeare-utalások, John Keats és Jeanne d'Arc, Elvis és Memphis, a folyton visszatérő "Love Me Tender", mindezek a különbő vonások végül mégis valami mélyen megérintő és megváltó dologban oldódnak fel.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram