Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Paul Leary: Born Stupid

2022.06.10.

A Butthole Surfers a megszűnése óta nagyon hiányzik, volt ugyanis valami furamód megnyugtató abban a torz tükörképben, amit elénk toltak minden megnyilvánulásukkal. Nem beszélve a zenéjükről, ami kb úgy nézett ki, hogy minden lemezükhöz kinéztek valami özönvízkori rocksémát, vagy akár konkrét albumot a korszakosok közül, kiforgatták mindenéből, felrobbantották, a szétspriccelt darabokból pedig összeraktak egy saját nagylemezt. Így aztán már nem lehetett józanul meghallgatni többé az eredetit. Egyrészt tehát a Butthole felülírt mindent, amihez nyúlt, ezek a kifordított kesztyűk pedig senki másra nem voltak jók, a Surferseket nem lehetett sem utánozni, sem lenyúlni.

Paul Leary, a Butthole gitárosa mostanára megelégelte a csendes pihenőt, szólt zenészhaveroknak, és ott folytatta, ahol kellett: ugyanaz az alig vállalható, kényelmetlen abszurdszínház folytatódik...

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2024
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram