Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Oren Ambarchi/Johan Berthling/Andreas Werliin: Ghosted

2022.07.13.

Az ausztrál gitáros Oren Ambarchi az experimentális szcéna veteránja; kollaborációinak száma, valamint ezek műfaji kiterjedtsége bőven túlmutat egy ilyen bejegyzés keretein. (Csupán említés gyanánt: Burial Chamber Trio, Sunn O))), Jim O'Rourke, Keiji Haino.)
A Drag City-nél megjelent új lemezén két svéd muzsikussal egészülnek ki trióvá: Johan Berthling (basszus) és Andreas Werliin (dob) a neves free jazz szaxofonos, Mats Gustafsson Fire! nevű formációjának ritmusszekciójaként lehet ismerős.
A mindössze négy számot tartalmazó Ghosted lassú folyású, hipnotikus groove-os, pszichedelikus jazzes, minimálzenei megközelítéssel hoz létre maximális meditációs tereket.
"Az improvizációban mindig annak a pontnak az elérésére törekszem, amikor a gitárom, illetve az effektjeim valahogy meghaladják határaikat. Nyilván elég jól ismerem a hangszereimet, de a koncertjeim alatt folyton abban reménykedem, hogy egyszer csak majd nem értem mi történik, és túllépek mindazon, amit korábban csináltam." (Oren Ambarchi)

Oren Ambarchi / Johan Berthling / Andreas Werliin (Fotó: Thobias F. Idt)

Montpellier éjszakai utcáin monoton táncot jár a seprű.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2024
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram