Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Moonlight Benjamin: Simido

2022.07.21.

Moonlight Benjamin „Haiti Patti Smith-e” a The Guardian szerint, és bár nekem nem pont az amerikai rock-költő ugrik be elsőként a Franciaországban élő énekesnőről, de a lényeget annyiban ez mégis megfogja, hogy belőle is árad poézis, a blues, a rockandroll, borzongatóan mélytónusú hangja pedig egyszerűen megunhatatlan. Persze az is számít, hogy gitár-centrikus muzsikájuk meglepően természetes lazasággal idézi meg a nagy elődöket, de szó sincs innen-onnan lecsipegető kópiáról, egyértelműen anyanyelvi szinten beszélik a műfaji tradíciókat. Persze megnevezhetők olyasmik, mint hetvenes évekbeli blues rock, lebegős pszichedélia, valamint a karibi voodoo dallamok és ritmusok, de a lényeg úgyis a dinamizmus, a valódiság érintése, és a nyomukban járó ünnepi érzés: a Moonlight Benjamin bizonyosan emlékezetes marad. A promóciós szövegek emlegette voodoo-trance jelző legyen bár kifejező, messze nem közvetíti a produkció erejét.

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram