Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Modern Nature: Island of Noise

2022.05.19.

Még január végén jelent meg az énekes-gitáros Jack Cooper vezette Modern Nature második nagylemeze. A manchesteri muzsikusnak ez már a negyedik zenekara, több mint 15 éve utazik hol rockosabb, hol dalnokosabb indie-zenékben.
Mostani triójával a lebegős, utazós hangulatok felé orientálódik (Talk Talk-, Radiohead- és David Sylvian-párhuzamok ugranak be), s ebbe a leheletfinom megszólalásba segít be végig a lemezen egy kifejezetten erős kvalistású jazzgárda. (A szaxofonos Evan Parker és a zongorista Alexander Hawkins például rangos neveknek számítanak a kortárs jazzben.)
Első hallásra nem kapott el, az alábbi, teljes lemezanyagot felölelő videó láttán is csak hümmögtem, aztán az elmúlt pár hónapban nagyon megszerettem ezt a shakespeare-i inspirációra született albumot.
A vihar ugyan messze nem ült el: Cooper "Látod már?"-kántálása elég vészjósló a lemez lezárásaként, ugyanakkor pont ezek a "kibékítő" zenék adnak reményt, hogy valahogy mégis a forrásként szolgáló mű pozitív végkifejlete felé vesszük az irányt.

Címkék: 
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram