Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Mess Esque: Mess Esque / Dream #12

2021.11.17.

Az ausztrál duót Mick Turner gitáros és Helen Franzmann énekes alkotja. Mindketten viszonylag ismertek indie vonalról, Turner a hazájában neves instrumentális rocktrióban, a Dirty Three-ben volt Warren Ellis és Jim White partnere. (Ellis Nick Cave szerzőtársa, White-ról pedig az újonnan alakult Springtime zenekar kapcsán adtunk itt hírt. White dobol egyébként a lemez Jupiter című számában, bővítve a vendégzenészek hosszú sorát.) A multiinstrumentalista Franzmann a McKisko nevű formációját futtatja több mint egy évtizede.
Kettőjük együttműködése a Covid-idők alatt indult, elsőként 2021 tavaszán jelent meg egy félórás albumuk Dream #12 címmel, majd pár hónap múlva, már a Drag City kiadó gondozásában jött ki a címnélküli új album. A kollaboráció külön érdekessége, hogy mivel Ausztráliában igen komoly, elhúzódó korlátozások voltak, még a második lemez megjelenése napjáig sem találkoztak soha személyesen. Fantazmagóriákban bővelkedő szövegek Franzmann álomnaplójából; intim és atmoszférikus vokál; minimál, de változatos hangszerelés, poroszkáló, akvatikus gitárhangzás, Cousteau kapitány a mélységben meditál.

Mess Esque (Photo: Denny Ryan)
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram