Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

MagyarVista Social Club: Lili dalai

2022.10.28.

A zsigerileg népzene-alapú hazai világzenék közül örök-toplistás kedvencem a Lili dalai (2010) című első MagyarVista lemez, ami egyébként még Mohácsy Albert muzsikus/szerző neve alatt futott, és bár a közreműködő zenészek ezt követően igazi koncertbandává értek, elszakadva eredeti szerzőjüktől ennek a kivételes felütésnek a mélységeit már nem tudták elérni – igaz, fazonigazítások után némileg más irányokat is vettek.

Mohácsy Albert egy akkortájt készült Lángolós interjúban többek közt ezt mondja az albumról: "(...) tíz év telt el az első ötletektől a lemez
megjelenéséig. Ennyi kellett neki, amíg minden összeállt úgy, ahogy szerettem volna. Mivel szívügyről van szó, az idő nem számított, az asztalfiók meg elbírta. Wittgenstein szerint amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell. Szerintem pedig amiről nem lehet beszélni, arról énekelni kell. Az életem egy zűrös időszaka van benne, anyukám szerint túlságosan is nyilvánvaló módon. Nem is mondanék ennél többet róla, tessék meghallgatni. Sokak szerint túl érfelvágós, másoknál viszont nagyon betalált a hangulata."

 

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2024
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram