Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Laura Veirs: Found Light

2022.09.12.

A portlandi Laura Veirst időnként jó újra felfedezni, és bár minden lemezébe beleszeretek végül, főleg amikor van erőm türelmet igénylő zenéjét kellően lelazulva fogadni, de most a csendes kezdőhullámokat meglepően rockos és elektronikus menetek tarkítják, és nem mondom, hogy a kattogó hangok végül rave-partiba omlanak alá az egyik dalban, de azért itt-ott odébb járunk a folktól, és nagy öröm, hogy a finom ívű dallamvezetést néha még jazzbe is elkalandozó hangszerelés gazdagítja. Eddig azt hittem, hogy a neves közreműködőkkel (Bill Frisell, Béla Fleck, Neko Case, k.d. lang, Sufjan Stevens) felvett anyagai az életmű csúcsai, de nem, ez az új az. A két mozgalmasabb-rockosabb klipdalon érdemes túljutni, hogy az egész album megkapja megérdemelt esélyét.

Címkék: 

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2024
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram