Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Kristin Hersh: Clear Pond Road

2023.09.19.

Ha még emlékszünk a 80-as és 90-es évek egyik meghatározó amerikai alterock bandájára, a Throwing Musesre, akkor annak ízét tartsuk egy kicsit észben, majd vezessük le szívbe, és adjunk hozzá annyi finoman rezgetett melankolikus életképet, amennyi csak eszünkbe jut, és akkor talán Kristin Hersh magával visz varázsujjakkal szőtt álomszőnyegének mintázataiba rejtett utazására, hogy aztán ne is legyen belőle elég egy kör, a végén máris kérjük a repetát. Akusztikus gitár, vonósok, mellotron, Kristin édesen kásás hangja, és kész is a házimozi: "A Passion kevésbé dühösen, azt hiszem inkább édesebben, hálásabban és szomorúbban hangzik. És valahogy nem kevésbé élő... az autómotorok és az eső New Englandben, a fütyülő kacsák és a szélcsengők New Orleansban – mindez vágyteljesen hangzik számomra".

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2024
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram