Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Karen Peris: A Song Is Way Above the Lawn

2021.10.19.

A több mint 40 éve alakult The Innocence Missiont a Don Peris (gitár, dob) és Karen Peris (ének, zongora, gitár) alkotó amerikai házaspár vezeti, s főként az utóbbi írja dalaikat. A mérleg: tizenkét nagylemez, négy szólóalbum a férj részéről, Karen a mostanit megelőzően egy önálló CD-t jelentetett meg (Violet, 2012); aztán további biográfiai adalék, hogy a felvételeiken manapság már felnőtt gyerekeik játszanak vonóshangszereken.
Az alaptrió legutóbbi lemeze 2020-ban jelent meg (See You Tomorrow, lásd alább), hozta a megszokott "szomorú, de mégis reményteljes" formájukat, s Karen szólóalbuma (A Song Way Above the Lawn) is alapvetően szép, melankólikus szerzeményeket tartalmaz hétköznapjaink áttranszformálásához. Így például üdvözölhetjük a rózsaszínű elefántokat, akikkel csudajó volna együtt énekelni, etethetünk jókora zsiráfokat, persze ha elérünk a fák tetejéig, kergethetünk szuperhősös álmokat; a hasonló szövegek és a lebegő zenék tűnhetnek akár spangliba csavart gyerekes ábrándoknak. De szó sincs itt infantilis pszichedéliáról, a fű ezúttal máshogy jön be: egy földre szállt angyal énekel nekünk, akinek a lába nem érinti a talajt, hiszen ahogy a cím is mondja, ezek a dalok "jóval a pázsit felettről" szólnak.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2024
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram