Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Karavan Familia: Varikanak

2022.07.14.

A Karavan Familia lemezeinek minden alkalommal nagyon megörülök, van bennük ugyanis valami olyan közelség, bensőséges, ölelő minőség, ami csakis rájuk jellemző a zsánerben, és aminek hátterében elsősorban talán az áll, hogy családi zenekarról van szó. De ezt kikerekíti az a szándék, ami most az új lemez kapcsán így fogalmazódott meg: „(…) nem sikeresek, hanem hitelesek szerettek volna lenni. Nem gyorsan, hanem szépen akartak játszani. Nem arra törekedtek, hogy „jó bulit” csináljanak, hanem arra, hogy az értékeiket megmutassák. Azt játszották, amit igaznak és szépnek tartottak.” Ez a szellemi értékmérő az albumot hallva nem is kérdőjelezhető meg, ha ugyanis nem lennének ön-azonosak, az kibicsaklana gyorsan, ehhez képest pedig az történt, hogy az utóbbi lemezeik sokfelé mutató etno-kikacsintásai helyett most visszatértek gyökereikhez, és tisztán, egyszerűen szólalnak meg, minden sallangot lecsupaszítva a szívminőségről. (Szerzői, 2021)

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2024
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram