Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Kara Jackson: Why Does the Earth Give Us People to Love?

2023.05.04.


Számos progresszív chicagói zenébe lehet mostanság belefutni, legyen az jazz vagy egyéb műfaj, így nem túl meglepő, hogy singer-songwriter vonalon is a régióból kerül felszínre egy-egy különlegesebb produkció. Az énekes-dalszerző gitáros Kara Jackson csupán 23 éves, de debütáló lemeze szokatlanul érett, erős kezdés lett.
"Mézbe mártott penge" - írják a hangjáról, és valóban, Kara szövegei húsba vágnak, előadása tele van fájdalmas, kitárulkozó lírával. Klasszikus értelemben vett szerelmes számot mindenesetre ne keressünk a lemezen. A hangszerelés néha egészen "bajlós", van, ahol már a kortárs zenéhez közelít, máshol leheletfinom, jellemző a kórusok és a vonósok gyakori használta.
A 'poétikus alt-country'-vignetta egyébként adekvát: az énekesnő még 2019-ben elnyerte a National Youth Poet Laureate-címet.
Jackson meglátása: "Ez az album tele van szavakkal, mert fontos számomra, hogy a hallgatók megértsék azokat. Talán a megszokottól eltérően láttatják a dolgokat."

Címkék: 
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2024
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram