Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Kampec Dolores: Evaliyé

2022.02.12.

Kampec Dolores lemezt kézbe venni gyermeki öröm volt mindig is. Egyrészt az univerzum egyik legeslegjobb zenekaráról van szó, a korosodás csak jót tesz neki, és a lemezei is jól öregszenek. Még abból az érából származnak, amikor a zenekarok tapinthatóan saját világot építettek, nehéz volt sima zsánerekbe sorolni őket. Az, hogy underground, alternatív és avantgárd, mindössze figyelemfelkeltésként és iránymutatásként szolgáltak.

A Kampec egész pályafutása alatt ráérősen érlelte ki a lemezeit (a rendes sorlemezeket tekintve a 2012-es Evaliyé a hetedik), de azért sosem felejtették el a tőlük ismerős ízekkel színültig tölteni, merthogy karakteresebb minden az önazonosság köreiben bóklászva, pedig volt már mindenféle korszakuk: rockban, vagy dzsesszben bővelkedőbb, aztán kísérletezőbb, ezekben az években pedig világzene felé hajlóbb. De hangsúlyozandó, hogy sosem vesztették szem elől a zsinórmértéket, így ezen az albumon se: Hajnóczy Csaba ízes gitárjátéka, Kenderesi Gabi szívet melengető hangja, vagy Grencsó István szaxofonja és fuvolája, együtt a hibátlan ritmusszekcióval olyan ölelő egységet, lelki oázist gömbölyít, amihez érdemes időnként visszatérni.

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Kapcsolódó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram