Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Julien Chang: The Sale

2022.11.10.

A baltimore-i muzsikus 2019-es első felütésével bár a teljes tablót elénk tárta, ezzel az újjal pedig nem csak önmagát, de bennünket is megerősített hitében: a hatvanasok második felének beat énekdallamai, a hetvenesből lenyúlt pszichedelikus soft-rock, valamint jelentős jelentős jazztónusok ráadásnak, a nyolcvanasból pedig a new wave és a későbbi indie-pop a manna, de ha már ott tartunk, akkor a klasszikus dream-pop után nem is kell tovább keresgéljünk. És bár nyilván vitába lehet azzal szállni, hogy ami a nyolcvanasok után jött a popban, már úgyis csak ezek újrafelhasználása - én magam se értek vele teljesen egyet, de jól hangzott elsőre a gondolat, így maradt -, ráadásul pont ezt csinálja Julien maga is: újrafogalmaz. Igaz, teheséges benne.

„Azt hiszem, a lényeg az, hogy az emlékezet bizonyos korlátokba ütközik az érzékalkotás során, ezért el kell kezdenie fikciókra hagyatkozni” – mondta Chang. „A Marmalade-t akkor írtam, amikor a szenvedélyes megbánás átalakult valami ismerőssé, a mindennapi élet részévé, olyasmivé, ami időről időre felbukkan még az agyamban, amitől aztán összerándul - az orrom."

 

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram