Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

JÜ: III

2021.09.24.

Sosem tudni, honnan érkezik a váratlan segítség, most például Halmos Andris, a Jü dobosa küldte át a zenekaruk új albumát, és meg is van a pénteki vérátömlesztés. Zenéjük saját bevallásuk szerint, amivel eszem ágában sincs vitába szállni: zaj- és progrock, free jazz és ambient kevercse kelet-európai ritmusokkal, némi folkkal és délkelet-ázsiai befolyásokkal. Ez tehát mind igaz, engem viszont az kavart fel üdvözítő szintre, hogy ifjúkorom zenei/kulturális hatásainak jó részét is beleforgatták, mintha rám is gondoltak volna: a hetvenes-nyolcvanas évek undergroundját meghatározó New-yorki no wave, és a Recommended Records robbantott bandái szóltak ilyen fergeteges erővel, de a Victims Family, NoMeansNo és Hüsker Dü féle komplex/disszonáns HC is bejátszik. Ami még igazán érdekessé teszi, hogy kiművelt, profi zenészek csinálják, és ez mégsem kötötte meg a kezüket a tobzódásban, simán össze lehet tehát egyeztetni a szabad szárnyalást a matekpontos fegyelmezettséggel. Összegezve: a simulékony poptól és folktól igen messze járunk, így inkább feketeöves ínyenceknek való, de ők aztán ki ne hagyják.

Spotify:

Bandcamp:

https://weareju.bandcamp.com/album/iii?fbclid=IwAR3qVPSmdmtd62BmfmTJpq44uzi2pAQpz6fmAbOG1S2lOTtByHwV82y2EtM

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2024
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram