Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Jenny Hval: Classic Objects

2022.03.17.

Jenny Hval, az oszlói dalszerző/novellista többek közt azon töpreng, dalaiban és azokon kívül is, hogy vajon milyen ember lenne, ha nem szerzett volna képzőművészeti diplomát, és egyébként is félbehagyott projektként gondol saját magára. Születése előtt kezdi életének apróságait végigböngésző történetét, amiben várandós és rémült édesanyjával is együtt érez, de ijesztő húgyúti fertőzését sem hagyja ki, amivel egy mozizás alatt szembesült…

A klasszikus poptól odébb járunk, de még a dream-pop álom-szőtteseitől is, miközben Hval zenéjében minden buborékfinomságú, a modern minimalista zene metódusaival éppúgy él, mint a meghatározhatatlan hangzások nyújtotta varázslattal, szóval most övé az egyik legpszichedelikusabb rock nélküli muzsika, amire volt szerencsém ráakadni.

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2024
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram