Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Irreversible Entanglements / Moor Mother

2021.10.07.

Stuart Nicholson Is Jazz Dead? (Or It Has Moved to a New Address) című könyve még 2005-ben jelent meg, s többek között azt boncolgatta, hogy mennyire krepált be az amerikai jazz, illetve merre a kiút a sok esetben megkövesedett tradícióból.
Jelentem, a fenti zárójeles megjegyzésre reagálva adnék egy újabb tartózkodási címet, amely alatt kellőképpen aktuális amerikai jazz található. A helyszín leginkább Philadelphia, a kollektíva neve Irreversible Entanglements, a műfaj pedig "felszabadító orientációjú", költői rappel kevert, groove-os free jazz. A zenekar harmadik nagylemeze 2021 novemberében jelenik meg, erről az első single az Open the Gates.

Még az előző, Who Sent You? CD-ről:

Az Irreversible Entanglements énekesnője, költője és egyben polgárjogi aktivistája Camae Ayewa, vagyis Moor Mother, aki saját neve alatt szintén több albumot jegyez. Legutóbbi nagylemezéről (Black Encyclopedia of the Air, 2021) két videó:

Valamint egy karcosabb korábbi felvétel:

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram