Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

horhos: Promenade Mix

2023.04.07.

Mondanám, hogy tavaszi mix, de ez sem lenne igaz. Részben tavaszi. És kicsit kitekint az ambientből a nem tudom mi felé, ezt a nem tudom mit John Cage és Barre Phillips képviseli, előbbi az úgynevezett komolyzene, utóbbi az úgynevezett jazz felől. Lehetett volna tágasabb is a kitekintés, legközelebb majd úgy lesz. A cím Promenade, azaz sétány, az Art of Noise hasonló című darabjával indul a mix. A zenekar 1989-es Below the Waste című lemezén szerepel ez az alig több mint fél perces gyönyörűség. Tizennégy éves korom körül nagyon sokat hallgattam ezt a lemezt. A Promenade hallgatása közben mindig egy tengerparti sétányra gondoltam. Sziklákon kanyarog az út, nagy fák hajolnak fölé, a mélyben a hullámok robaja. Meditációs tárggyá vált bennem ez a darab, egy finoman rétegzett képpé, amiben annyi minden van, hogy soha nem tudnám elmondani. Talán ezzel a Promenade 1 köré épített zenei kollázzsal most mégis elmondok róla valamit.

Győrffy Ákos

Az elhangzó darabok:

The Art of Noise: Promenade 1

Sontag Shogun – Lau Nau: Badminton Motif

Oliver Coates: One Without

horhos: Nagymaros/1

Alex Green: Praha Hlavni Nadrazi

John Cage: In A Landscape

Barre Phillips: Mountainscape 7

Benoit Pioulard: Noyaux

Bing and Ruth: The How of it Sped

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2024
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram