Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

horhos: Pomona Mix

2022.11.22.

Néhány napja Ambrus Lajos írónál jártam Egyházashetyén. Ambrus amellett, hogy kiváló esszéket ír, őshonos, de mára szinte kiveszett gyümölcsfajták megmentésével is foglalkozik. A nála töltött idő hívta elő ezt a mixet, illetve a mixet nyitó saját darabot, amelyben felolvas egy verset, miközben a háttérben a novemberi, csupasz kert hangjai hallhatók és a szomszéd, ahogy fát vág. Ezekben a derengő, ködös napokban jó felidézni a tavaszt, a fényt, a madárdalt, az illatokat. Tavasszal látogatja meg a kerteket és a ligeteket Pomona, a gyümölcsök római istennője. Ő borítja virágba a fákat és ő érleli a gyümölcsöket. Ez a mix az istennő elképzelt sétája a fák között egy örök, soha nem múló tavaszban.

Győrffy Ákos

Az elhangzó darabok:

  1. horhos: Pomona
  2. Windy and Carl: The Sun
  3. Würden+Pfeiffer: Panorama
  4. Hotel Neon: Sunfire
  5. Sawako: Eclipse Dawn
  6. The Orb: The 10 Sultans of Rudyard
  7. Pantha du Prince: Im Bann
  8. Tomasz Bednarczyk: Stormy

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2024
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram