Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

horhos: Noordzee mix

2021.10.05.

A mix elé

Nemrég Oostendében, az Északi-tenger partján töltöttem egy napot. Vonattal érkeztem, útközben zenét hallgattam és bambultam ki a tájra. Akkor már körvonalazódott bennem, hogy nagyjából milyen darabok kerülnek majd ebbe a mixbe, de az a tengerparti nap - ha nem is jócskán, de – átszerkesztette bennem az egészet. Mindent átjár a tengerpart üressége, a látóhatáron vonuló felhők, a hatalmas terek perspektívái. Hazatérve aztán született ennek a napnak az emlékéből egy új horhos felvétel is, de útközben is készültek környezeti felvételek a brüsszeli dóm harangjairól, egy utcai rendezvényről vagy egy repülő robajáról. De akad itt nyári, börzsönyi felhőszakadás, a váci zeneiskolából kiszűrődő furulyahang, vagy egy barokk zenei koncert előtti behangolás hangemléke is. Hiába, hogy kakukk szól valahol, vagy tücskök ciripelnek, ez a szűk egy órás mix mégis az Északi-tenger atmoszférájában született. Olyan darabok szerepelnek benne, amelyeket szeretek és sokat hallgatok. Így, egyben olyannak tűnik az egész, mintha ismét ott járnék a homokdűnék között az erős szélben és nézném a soha véget nem érő, hatalmas színjátékot odakint, a nyílt vizeken.

Győrffy Ákos

  1. horhos – Voorhaven
  2. Phil Tomsett & Aaron Martin - The Sound of Someone Leaving
  3. Federico Durand – Prickings
  4. Kirk Barley – Cradle
  5. Lau Nau & Matti Bye – Cloud Circles
  6. Jonny Greenwood – Tree Strings
  7. Francesco Giannico & Giulio Aldinucci – Reframing
  8. Violeta Vicci – Violent Light
  9. Warmth – Black Sand
Az átvezetőkben hallható környezeti felvételek Brüsszelben, Oostendében, Börzsönyligeten, Verőcén és Vácon készültek. 
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram