Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

horhos: Flora Mix

2022.04.06.

Visszavonhatatlanul itt a tavasz. A természet soha nem vett tudomást rólunk, emberekről, éli a maga titokzatos életét. Háború, választások, akármi, és közben ugyanúgy virágzik a tölgyesekben az odvas keltike, a hérics, a pirosló hunyor. Ez a mix a tavasz megérkezése közben állt össze, és talán van is benne valami abból a misztériumból, ami ilyenkor a szemünk láttára megtestesül. Nem törekedtem semmiféle aktualitásra, viszonylag új és régi darabok egyaránt akadnak benne. A legrégibb darab Virginia Astley Summer of their Dreams című felvétele 1983-ból, az angol táj bukolikus idilljének ez a tökéletes megidézése. Vagy a norvég Biosphere 1997-es ambient alapvetéséről, a Substrata című lemezről a Kobresia, amelyben egy orosz férfi, a telepatikus képességekkel bíró Karl Nikolaev hangját halljuk, amint egy tőle távoli tárgyat ír le, amit elvileg nem láthatna. És hát Aphex Twin, egy rá nem igazán jellemző, de annál szuggesztívebb zongoradarabbal, amelybe behallatszik a stúdió melletti kert madarainak éneke is. Nemrég ráakadtam egy évekkel ezelőtt felvett loopra, amelyből összeraktam a Riezner című felvételt. Ez egy közeli forrás neve, ami régóta haldoklik. Alig csordogál már a víz belőle. De ilyenkor, tavasszal mintha ez a forrás is még egyszer megpróbálna újraéledni. És van itt tengeri meditáció Will Boltontól, alpesi hegedű-improvizáció Paul Gigertől, melankolikus, zajos drone az Aria Rostami-Daniel Blomquist párostól. Hömpölyög itt minden, mint ilyenkor a vadvizek.

Győrffy Ákos

A mixben hallható darabok:

  1. Dalot: May-mess
  2. Biosphere: Kobresia
  3. horhos: Riezner
  4. Aphex Twin: Aisatsana
  5. Aria Rostami-Daniel Blomquist: The Sinking Tone
  6. Paul Giger: Trogener Chilbilabe
  7. Will Bolton: Saltings
  8. Virginia Astley: Summer of their Dreams
  9. willamette: portrait of a sleeping girl with radio
Címkék: 
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram