Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Horace Andy: Midnight Rockers

2022.04.11.

A jamaikai születésű Horace Andy messze nem csak az a bármikor előkapható, rendre az elvárható magas minőséget hozó énekes, akit a világ a Massive Attack révén megismerhetett, mert bár nyilvánvalóan ennek révén futott be popszinten, viszont Andy szerzőként is fontos figura, évtizedek óta szállítja különböző ütemezésben imádnivaló reggae lemezeit. Első kislemezét még 67-ben vette fel, de a sikert a Studio One-ban rögzített 72-es Skylarking album hozta el, ami produkciós és dallamvezetési szempontból is a már kiforrott előadót mutatja, ráadásul mai füllel is hibátlan.

Szinte meglepő, hogy bár 77 óta Angliában él, csak mostanában jött össze az Adrian Sherwood vezette On-U Sound csapattal. De legalább most megtörtént, ez pedig mindkét fél számára előnyösnek bizonyult: Horace Andy kifogástalan produkciós hátteret kapott, Sherwoodék pedig a világ egyik legjobb reggae énekesét, így talán nem meglepő, hogy többen már most a 90-es évek egyik meghatározó, a műfaj keretein jóval túlmutató reggae csúcsműhöz, Bim Sherman Miracle albumához hasonlítják a Midnight Rockerst. Sherwood itt is visszafogta magát effektjeivel, azt az énjét majd nyilván kiéli a beígért dub-verziókon, így a teljes tér Andyé, és ennél jobbat nem is léphetett volna producerként. Bár még csak tavasz van, de kicsi az esélye, hogy idén még bárki más elbitorolhatná ettől a csillogó szívbéli muzsikától a 2022-es év legjobb reggae lemeze titulust.

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram