Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Góbé: 44 duó két hegedűre (Népzenei forrásanyagokkal)

2022.06.20.

A Góbé vállalása nagy: Bartók 44 hegedűduóját állította párhuzamba népzenei forrásanyagokkal. Mivel kezdetektől bennük volt a téma, és a kellően alapos munkát is elvégezték mind a kutatás, mind pedig a képzés szintjén, az eredmény bámulatos: éppannyira működőképes a produkció érzelmi és értelmi szinten is, miközben szinte fel sem tűnik, hogy határokat lépünk át és világokat barangolunk be. Ez a dupla CD elég muníció a legéhesebb kulturális megmerítkezéshez és a hozzárendelhető belső utazáshoz is. Nyilván Bartók muzsikája, de a színtiszta népzene is igényel némi valódi odafordulást, mivel a popzenék világától odébb járunk, de ne ijedjen meg senki, ha megvan az emberben a szándék, az már elég, mert nagyon gyorsan kétirányúvá válik a kommunikáció: ez a zene valahogyan megkeresi hallgatójában a megfelelő akupunktúrás pontokat, amiken keresztül bejuttatja energiáit (Fonó, 2022)

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2024
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram