Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Glen Hansard: All That Was East Is West of Me Now

2023.11.10.

Az ír énekes-dalszerzőt itthon talán legtöbben John Carney 2007-es romantikus zenés filmjéből, a Once-ból ismerhetik. (Előtte 20 éven át a The Frames zenekarral adott ki számos rockos-dalnokos lemezt.) Szóval én is uszkve másfél évtizede veszem kitartóan górcső alá minden új albumát, így most sorrendben a hetediket, hogy megtaláljam azt a pár tökéletes dalt, amelyekkel trubadúrunk sosem fukarkodik.
Hansard hoz egy konstans magas dalszerzői nívót, egyszer Neil Youngos-harsányan üvölti, máskor Cohenes-leheletfinoman súgja fülünkbe világfájdalmát. (Állandó témája a gyász, a reménytelenség, az irányveszettség, na meg a talpraállás.) De mindig van egy-egy nótája, ami túlmegy ezen a szokványos 'de jó ez a dal'-kereten, amitől szinte csak úgy magától kiszakad a szív.

Fotó: Stephan Vanfleteren
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2024
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram