Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Fleet Foxes: Shore

2021.10.22.

Az amerikai folkrock zenekar negyedik albuma a tavalyi év egyik kedvenceként végzett nálam, aztán idén tavasszal jött ki a három bónusz akusztikus számmal megspékelt verzió, s ennek az írásnak kiváló apropójaként most szeptemberben adták ki a Featherweight című szám animációs klipjét. Ez a nóta nálam a 2020-as év Top 10 popzenéje között szerepel, egyszerűen csodaszép.
Az öttagú formáció énekes-gitáros vezetője, Robin Pecknold közreműködőkkel ugyan, de lényegében egyedül csinálta meg a lemezfelvételt különböző országok stúdióiban, zenekara a Covid miatt gyakorlatilag távol maradt.
Ennyi idő távlatából tiszta sor, hogy a sajtó nem kis hozsannával fogadta a Shore-t, hemzsegnek az ötcsillagos kritikák, nélküle nem volt éves Best of-lista, s a magam részéről is annyit mondanék, hogy a tágabb értelemben vett pop berkeiben mestermű született.
A szárnyaló, csilingelő melódiák és a rendkívüli műgonddal kezelt hangszerelés okán a szakma sok helyütt emlegeti a párhuzamot a Beach Boys Pet Sounds című lemezével, amelyet több szerkesztői összeállítás is a valaha készült legjobb lemezként hoz, de az elsők között mindenhol ott van. A másik gyakran felbukkanó zenekar a hasonlítgatások során a Simon & Garfunkel duó, s ha meghallgatjuk Pecknold alább belinkelt Tiny Deskes koncertjét, nem is kell különösebb magyarázat: tömör akusztikus gyönyör.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram