Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Dry Cleaning: Stumpwork

2023.02.27.

A londoni kvartett úgy lépett túl a 2019-es post-punk debütálásán, hogy annak erényeiből mindent megtartott, de itt a letisztultság látványos és átérezhető, mint a reggeli frissítő arcmosás. Akár ilyesmi is lehetne a mottója az énekesnő elbeszélő, suttogó, alig-dallamokkal kísértett életlenaplózósát hallgatva: „tegyél meg mindent és érzed át az életed nagyszerűségét.”

Régi korokból átemelt new wave és post-punk gitárok csúszkálnak a poroszkáló ritmusszekció fölött, de azért dream-pop álmokba is belesétálva - mindezt ultralazasággal és fényes-élű hangszínekkel kiszögelve. Ráadásul kifogástalanra vasalva, miközben valami trükkel az összes borzongató fodrot azért sikerült benne hagyni.

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2024
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram