Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

A Dresch Vonós Quartet élőben

2022.01.02.

Korábban már írtunk a Dresch Vonós Quartet 2021-es albumáról, többek közt ezt: "(...) Dresch messze nem átlagos zenész, azaz ne is várjunk tőle sima zsánermunkát, így adódik a kérdés: kinek való az ő népzene megközelítése? Elsősorban azok számára, akik bírják a formai keretek odahagyását, és a kalandkeresés mellett a folyamatos belső munka harmonizál a karakterükkel. Én például kifejezetten szeretem, amikor az azonosságok mellett a különbözőségeket is megkapom, vagyis ami az általam is dekódolható kulturális gyökerekből fakadva el is emelkedik attól, és új területekre visz. Dresch muzsikájától mindez megkapható egy csomagban: magas energiafokon, egyszerre érzelmi és akarati szinten. A mélységi mámorban lüktető alapok felajzó intenzitással zubognak, a muzsikusok minden jel szerint ismerik a legfontosabb szentenciát: nem hivatalnokként vannak jelen, márpedig nincs az az isten, hogy ez a dög így kijöjjön, ha nem rakják oda magukat rendesen." Akkor az albumot posztoltuk értelemszerűen, de találtunk néhány élő anyagot is, amelyek talán még jobban aláhúzzák mondandónkat:

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram