Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

David Kitt: Idiot Check

2023.04.11.

Az ír muzsikus az ezredfordulós második albumával anno platinalemezig jutott, és talán ő maga más véleményen van, de az, hogy ezt nem sikerült megismételnie, így a külső kényszerek egy része elkerüli, egészen biztosan jót tesz kísérletező kedvének, és széles merítésű dalszerzői énjének. Kilencedik albuma az eddigi életmű csúcspontja: folkos-jazzes színek, néha csak elsuttogott és térbe simított ének, alig-pengetett gitárok, lo-fi elektronika, opálos-melankolikus hangképek, éterien sugárzó ambient hátterek és azokból kisodródó dallamok pasztelles szőttese a tabló. Vele született lírikus énje a változatos témákat (kapcsolati nehézségek, a bezárás hatása, társadalmi-politikai kérdések, vallás) is harmonikus egyszerűséggel fűzi a dalok zenei szövetébe, így a műfai és tematikai sokszínűség ellenére valamiféle puritán egységesség a leginkább szembetűnő. Az utóbbi idők egyik legjobb popalbuma.

Címkék: 

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2024
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram