Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

David Eugene Edwards: Hyacinth

2023.10.03.

Megtévesztő lehet a szólólemez címke, miután David nem csak rocklemezeket rakott össze zenekaraival, és bár a 16 Horsepower és a Wovenhand is afelé súlyoz persze, viszont a folk ambientesebb textúrái nem voltak idegenek tőle korábban sem, de azért ez az új mégis csak a 2018-as, Alexandre Hacke-vel közös albumra hajaz leginkább megszólalásában, ezen felül azonban mégis más, mégpedig drámai kiszerelésének végsőkig tágításában. Érzelmi és szellemi vonatkozásaiban David most egészen a görög sorsdrámákig nyúlt vissza, hogy valami érvényeset fogalmazzon meg a modern emberi létélmények agyonhasznált paneleken túli kifejezésmódjaival. Amire, egyébként, és ezt régóta tudjuk, bármelyik megközelítésével képes, és amiket egyre gyakrabban váltogat életművében, mintha képtelen lenne már egy-egy kifaragott projekténél leragadni.
Sűrű, tömény emberi apokalipszis, engedmények nélkül, de talán éppen attól felemelő mégis, hogy képtelen erőtlen és fals hangokhoz nyúlni. Némileg túl van már saját zsánerein is.

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram