Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Crime & The City Solution: The Killer

2023.10.30.

91-ben, négy album után úgy tűnt, hogy a Simon Bonney vezette Crime & The City Solutiontől el kell búcsúzzunk, vagyis melankolikus zongorajátékra, poroszkáló dobokra, néha zajos gitártémákra épülő és Bonney panaszos énekével lekísért édes-bús dalaikat csak a korábbiakhoz vissza-visszafordulva tudjuk megfelelő dózisokban adagolni, aztán 2013-ban kijött mégis egy új eresztés, többrendbeli turnékkal széthordva a világba (nálunk is felléptek tavaly nyáron, és most novemberben újra), majd idén októberben, tíz év elteltével a hatodik albumot is odarakhatjuk a külön nekik fenntartott polcra.
Máskülönben pedig újabb álmokkal vagyunk beljebb, „ez az album némi megvilágosodás után valósult meg Bonney számára, miután elolvasta Isaiah Berlin egy könyvét a rókáról és a sünről, amely azt mondja, hogy a róka sok mindent tud, míg a sün egy dolgot, és ez alapvetően kétféle emberre osztja a világot. Miután sündisznónak gondolta magát, rájött, hogy valójában róka, és annak ellenére, hogy élete nagy részét az egyetlen nagydolog keresésével töltötte, a sorsa úgy hozta, hogy soha nem találja meg azt. Erről a felismerésről Bonney azt mondja: Úgy találom, hogy ez a lemez dokumentálja azt a csalódást, amikor fel kell adnunk az egyetlen dolog keresését, és azt a felszabadultságot és szabadságot, amikor elfogadjuk, hogy ez így van rendjén."

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2024
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram