Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Cass McCombs: Heartmind

2022.12.19.

A kalifornai énekes-dalszerző cirka 20 éve jelenteti meg lemezeit, ez a Heartmind című nyolcszámos album idén augusztusban jött ki. Felbukkanak ugyan jazzes, folkos, blues-os árnyalatok is, kategóriáját illetően mégis leginkább borús-pop. Jellemző például, hogy a Blue, Blue Band című számban szereplő bandának az a szuperképessége, hogy koncertjük végére mindenkire átsugározzák csüggedtségüket. McCombs több közeli barátját vesztette el az elmúlt időszakban, s az ezt követő magába roskadása átszövi a lemezt. Indításként már kapásból "szomorú a zene" (Music is Blue), aztán a 8 és fél perces, remek "spirituális jazzbe" elúszó címadó coda hallatán sem fog fülig érni a szánk.
Összességében mégsem nyom agyon, sőt, akadnak itt zeneileg élénkebb, pszichedelikusan csillogó slágerek is. Ilyen a Krakatau, ami az alább látható bohóc-banzájjal együtt, nálam az év legjobb sírva vigadós nótája.

Címkék: 
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram