Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

Canarro & Báró Maszkura: A Margit-szigeten (Gárdonyi Géza verse)

2023.03.28.

A Canarro második, New York, Párizs, Budapest című albumáról ezt írtam a Lángolón az év végi világzenei összesítőben: „Aki nem hallotta és látta még a Canarrót, esetleg erős tévedésben lehet a manouche-swing mibenlétéről: veretes technikai tudással kísért mámoros utaztatás a világ legjobbjainak álmodott jazzklubjai közt, mindenhonnan begyűjtve a legélhetőbb pillanatokat, majd elnyúlni itthon, és hagyni, hogy addig tolják, míg az álom valósággá válik. Mivel azonban kívül nem létezik tökéletes létélmény, legfeljebb megközelítőleg, ezért tartsuk magunk mellett minden időben a Canarro lemezét, mert el bírják hitetni velünk az ellenkezőjét. Ahogy mondani szokás, receptre kéne felírni mindenféle lelki bajra.”

Most egy koncerten készült felvétel lett klipesítve, Szakál Tamás zenekarvezető meséli a Gárdonyi Géza – A Margit-szigeten című dalról:

„Az alábbi dalt Báró Maszkura (Bíró Szabolcs) írta. Közösen először duóban adtuk elő, éppen a Margit-szigeten egy irodalmi délután keretein belül. Szabolcs dala annyira kellemes volt, hogy már akkor felmerült, hogy ezzel majd kezdeni kellene valamit később. És így is történt. A 2022-ben megjelent New York, Párizs, Budapest című albumunkra készítettük el a dalt a zenekarral és Szabolccsal közösen.”

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram