Check&Choice
Check&Choice
Check&Choice

bvdub: Violet Opposition

2022.02.15.

Brock Van Wey, azaz bvdub, akinek az elnevezés ellenére nincs sok köze a dubhoz sem zeneileg, sem hangzásban, már azt leszámítva, hogy dolgozott ilyen jellegű kiadóval, és a tágas hangzóterek nagy szerelmese, klasszikus képzésben részesült muzsikus, aki felnőve mégis inkább house és ambient Dj-nek állt San Franciscoban. Többrendbeli kitérők után beindította elektronikus-ambient projektjét bvdub néven, ami egyébként simán odarakható a shoegaze/dream pop polcra is, de ez persze csak kontúrozás, Brock zenéje éppannyira indie-pop, mint amennyire nem. Mivel felettébb termékeny szerzőről van szó, évi 2-3 lemezt is publikál saját kiadójánál, így bár van miből válogatni, én most mégis egyértelműen a legújabbra voksolok, akár felütésként is a hatalmas életműből: a Violet Opposition négy húsz perc körüli dala olyan, egyszerre meditatív, de a gondolati aktivitást is felspannoló utazást kínál, amire bár akadhatnak hasonló példák, nem feltétlenül ebben a minőségben. Természetesen innen majd visszafelé is érdemes felfejteni a bvdub különböző szálait.

https://n5md.bandcamp.com/album/violet-opposition?fbclid=IwAR05WJ6qiVvkO4vMTXiiw-4bjdIIObi-qc-4z96mwH0o3dPUucBZv9DumlE

Rácz Mihály

Évtizedek a zeneiparban. Még a gyerekkort se számíthatjuk le ebből: nem elég, hogy idejekorán rejtett kincsek után kutattam a homályzónában, de el is gondoltam a magasabb és mélyebb vonatkozásokat, amiket gyakran meg is fogalmaztam. Tinédzserként már nem csupán a magam számára, így lettem zenei újságíró. Később kiadóknál és lemezterjesztőknél is melóztam, többek közt kiadványmenedzserként. Közben saját underground zenei fanzint szerkesztettem, körülbelül ezeregyszáz rádióműsort raktam össze, valamint koncerteket és tehetségkutatót szerveztem.
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Írnál nekünk? 
Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk! 
Kapcsolati űrlap (#1)

© Check&Choice 2021 - 
2023
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram